Fotograf: Privat

Kategori: Folk/företag | Politik

Hallå där, Rebecca Dalén

Hallå där Rebecca Dalén från Maritimt Forum och en av organisatörerna bakom den Maritima mötesplatsen på årets Almedalsvecka som drar igång i helgen.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]s Almedalsvecka som drar igång i helgen.

Vad kommer hända vid den Maritima Mötesplatsen i år?

– Mycket som du inte vill missa. Vi kommer ha aktiviteter i tre dagar, 1–3 juli. Dagarna har var sitt tema; Miljö och hållbarhet, Samhällsbyggnad och infrastruktur samt Framtid och rekrytering. Tre ämnen som är väldigt viktiga för branschen. Det kommer vara föreläsningar, debatter och seminarier hela dagarna i tältet som kommer finnas vid Gotlandsbolagets trädgård i Visby.

Några speciella programpunkter som är värda att lyfta fram?

– Första dagen kommer vi ha en debatt med fem generaldirektörer från myndigheter som berör sjöfarten, vi vill ta reda på hur de arbetar med miljö och hållbarhet. Vi kryddar med några inspel från kända profiler inom sjöfarten.

– På tisdagen kommer vi ha en sjöfartspolitisk riksdagsdebatt med politiker från alla riksdagspartierna. Vi vill bland annat veta hur de tycker man ska göra för att få fart på överflyttningen från väg och järnväg till vattenvägen.

Något annat?

– Det händer så klart massa annat spännande. Ett tips är att kika på vår hemsida under Almedalen, där samtliga seminarier finns med. Och programmet har vi som organiserar tagit fram tillsammans. Förutom vi på Maritimt Forum ingår Svensk Sjöfart, Skärgårdsredarna, Skeppsmäklareföreningen, Lighthouse och Sveriges Hamnar i samarbetet.

Vad hoppas ni uppnå med eventet?

– Vi hoppas att besökarna och politikerna inser vikten och potentialen i sjöfarten. Här finns enorma möjligheter och sjöfarten är inne i en spännande utveckling.  När du kommer till Maritima Mötesplatsen träffar du navet av sjöfartsbranschen som är en samlingsarena för näringslivet och politiken. Seminarierna tar upp färje-, kryssnings-, frakt- och containertrafik, kompetens och rekrytering, forskning, överflyttning av gods, vikten av nya isbrytare och sjöfart med ny teknik och bränslealternativ.

– Att nittio procent av Sveriges varuförsörjning kommer sjövägen kanske inte gemene man tänker på. Det ställer höga krav på hamnar och också på myndigheter. Det gäller att politiken ger sjöfarten rätt förutsättningar som är effektivt och lönsamt för Sverige. Summerar jag dagarnas innehåll är det många givande möten på scenen som ger insikt i branschen.

– Jag passar på och hälsar alla varmt välkomna!

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]