Fotograf: Daimler

Kategori: RoRo

Finnlines öppnar linje för bilindustrin

Transporter av Mercedes-komponenter till bilfabriken i Nystyad ger underlag för ny roro-linje.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]rlag för ny roro-linje.

Finnlines planerar att i höst öppna en ny roro-linje mellan Nystad och Travemünde i samarbete med bilfabriken Valmet Automotive och transportföretaget DSV Road. Trafiken ska primärt betjäna transporter i samband med bilfabrikens produktion av Mercedes-Benz A-seriens bilar. Till en början blir det en avgång per vecka. När produktionen når full kapacitet blir det två seglingar i veckan.

På den nya linjen kommer man att transpprtera komponenter för produktionslinjerna vid bilfabriken i Nystad. Dessutom kommer trafiken att betjäna andra kunder och bilfabrikens övriga logistikpartners. Avtalet gäller mellan Finnlines och DSV. Valmet Automotive väntas bygga över 100.000 Mercedes-bilar i A-serien i Nystad under 2013–2016.

– Finlands geografiska läge och en lång sjöresa från kontinenten innebär specifika utmaningar för projektet. Vi har tittat på flera olika lösningar på att transportera dessa betydande volymer så kostnadseffektivt och så miljövänligt som möjligt. Med denna lösning kan vi undvika transporter av 250 trailrar varje vecka från hamnar i södra Finland till Nystad. Även Nystads hamn har haft en positiv inställning, vilket likaså talade för att öppna den nya linjen, säger Dick Bäckström, vd för DSV Road Oy.

[/flowy_subscriber_only]

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]