M/S Eckerö vid kaj i Grisslehamn.

Fotograf: Albin Dahlin

Kategori: Färjetrafik

Bildäck på M/S Eckerö rasade

Två personer har skadats på Eckerölinjens färja i Grisslehamn sedan bildäckets ena sida rasade ned över en bil strax före planerad avgång mot Åland på fredagsförmiddagen.
Det var en vajer på hyllan på bildäck har brustit i samband med lastningen i Grisslehamn inför 10.00-avgången idag, fredag 13 oktober.

[flowy_not_logged_in] [flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link] [/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.

[/flowy_non_subscriber] [flowy_subscriber_only]rasade ned över en bil strax före planerad avgång mot Åland på fredagsförmiddagen.”} /–>

Det var en vajer på hyllan på bildäck har brustit i samband med lastningen i Grisslehamn inför 10.00-avgången idag, fredag 13 oktober.

– En vajer i mekaniken har brustit så att bildäckets ena sida har ramlat ned och träffat en bil som var på väg att köra ombord på fartyget, säger Eckerölinjens vd Tomas Karlsson till Sveriges Radio.

Två personer till sjukhus

Enligt uppgift blev två personer lindrigt skadade och fördes till sjukhus med ambulanshelikopter. I ett pressmeddelande från rederiet uppges att det fanns 592 gäster fanns ombord med 135 bilar.

– Vi skulle köra på som andra bil och det small till fruktansvärt. Vi är inte längre på färjan och det är avspärrat, säger en passagerare till Ålands radio. 

Fartyget befinner sig fortsatt i Grisslehamn under fredagen och flera avgångar ställdes in.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]