Fotograf: Pär-Henrik Sjöström

Kategori: Hamn/Logistik | Passagerarsjöfart

Baltic Queen tillbaka i Stockholm

Baltic Queen är tillbaka på linjen Stockholm–Tallinn efter att den uppgraderade Silja Europa har övertagit hennes turer på linjen Helsingfors–Tallinn.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]n Helsingfors–Tallinn.

Efter en omfattande renovering introducerades Silja Europa i Tallinks kryssningstrafik på Finska viken den 12 december. Hon ersätter Baltic Queen, som efter drygt två års gästspel på Finska viken återvände till linjen Stockholm–Tallinn den 13 december. Samtidigt kunde Romantika flyttas över till linjen Stockholm–Riga, där Tallink åter har två fartyg i trafik.

Återställd tonnagedisposition

Ordningen är därmed återställd i Tallinks färjetrafik efter en charter av Silja Europa som hotellfartyg i Australien. I samband med detta övertogs hennes trafik på Finska viken i augusti 2014 av Baltic Queen, och Rigalinjen trafikerades med ett fartyg.

Silja Europa återvände till Finska viken i våras och gick under våren och sommaren först som ersättande fartyg under dockningar och sedan som extra fartyg mellan Helsingfors och Tallinn.

Stor ombyggnad

Under hösten har Silja Europa  byggts om interiörmässigt för 16 miljoner euro. Sammanlagt 1.015 hytter har renoverats och återstående 137 hytter kommer att renoveras i januari 2017. Vidare har uppgraderingen omfattat olika publika utrymmena och restauranger. Redan våren 2016 förnyades butiker och nattklubb. Vidare byggdes då två restauranger om med nya koncept.

Nästa fartyg i Tallink-flottan som ska uppgraderas är Romantika, där bland annat restauranger och lekrum förnyas i början av 2017.

[/flowy_subscriber_only]

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]