Fotograf: Meriaura

Kategori: Fartygsaffärer

Rederi Ab Nathalie köper torrlastare

Nyförvärvet Aurelie har inlett en långtidscharter för Meriaura.
Rederi Ab Nathalie i Åbo har utökat sin flotta med torrlastfartyget Marc, byggt 1998, som nu döpts om till Aurelie. Fartyget har samtidigt fått finsk flagg och hemmahamn Mariehamn.

[flowy_not_logged_in] [flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link] [/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.

[/flowy_non_subscriber] [flowy_subscriber_only] sin flotta med torrlastfartyget Marc, byggt 1998, som nu döpts om till Aurelie. Fartyget har samtidigt fått finsk flagg och hemmahamn Mariehamn.

Aurelie är på 4.000 dwt och byggt till isklass 1A. Efter överlåtelsen i Karleby den 12 maj inledde hon en lång timecharter (TC) för Meriaura.

Fartygsköpet innebär att Rederi Ab Nathalie nu åter har fem fartyg i flottan efter att äldre och mindre enheter sålts.

– Vi ser detta köp och charteravtal som ett logiskt steg för att fortsatt expandera våra aktiviteter som en tonnage provider, säger Antti Partanen på Rederi Ab Nathalie.

Marc har även innan köpet varit ett av Meriauras tidsbefraktade fartyg. Hon hade tidigare tyska ägare med management hos BF Shipmanagement GmbH & Co KG.

Även ett annat fartyg i Meriaura-flottan har bytt ägare. Rederiet VG Shipping, som ingår i Meriaura-gruppen, har sålt sin 4.156 dwt torrlastare Lotta VG, byggd 1997. Fartyget fortsätter på TC för Meriaura under det nya namnet Lottaland med Klip Marine Shipmanagement som managementbolag. Fartyget har fått lettisk flagg.

[/flowy_subscriber_only]
Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]