Fotograf: WMU / Leo Erdfelt

Kategori: Utbildning

WMU:s havsinstitut invigt

WMU har invigt sitt nya havsinstitut, vars syfte är att vara ett nav för bred havsrelaterad kunskap och dialog.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]erad kunskap och dialog.

Över 200 talare och deltagare från fler än 50 länder deltog när World Maritime University (WMU) i Malmö officiellt invigde sitt nya WMU-Sasakawa Global Ocean Institute. Centrets vision är att vara en samlande plattform för politiska beslutsfattare, forskare, lagstiftare, industriaktörer, akademi och allmänhet. Där ska de kunna mötas och diskutera hur vi bäst ska utnyttja världens hav och dess resurser på ett hållbart sätt.

FN-mål

WMU:s arbete är utformat efter FN:s uppsatta globala utvecklingsmål och satsningen på institutet är kopplad till mål 4 om utbildning och mål 14 om att bevara och nyttja haven och de marina resurserna på ett hållbart sätt i syfte att uppnå en hållbar utveckling.

Institutet är grundat i samarbete med the Nippon Foundation och med statligt stöd från Kanada, Norge och Sverige.

I sitt öppningstal tackade WMU:s President Dr Cleopatra Doumbia-Henry the Nippon Foundation och andra donatorer som har gjort satsningen möjlig samt Malmö stad som har stött WMU alltsedan FN-organet IMO grundade universitetet 1983.

– Under detta år då WMU firar sitt 35:e år passar det extra bra att vi samlas för att fira denna extraordinära satsning och konkreta svar på FN:s mål för hållbar utveckling, sa Cleopatra Doumbia-Henry.

Ansvar för haven

IMO:s generalsekreterare Kitack Lim sa under invginginsceremonin att  institutet kommer att förstärka WMU:s strävan att utbilda maritima ledare och beslutfattare som har kunskapen och ansvaret att åstadkomma förändringar i sina länder och därmed bidra till globalt bevarande och hållbart utnyttjande av havet.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]