Trelleborgs hamn.

Fotograf: Christopher Kullenberg Rothvall

Kategori: Hamn/Logistik

Uppåt för hamnen i Trelleborg

År 2023 blev ett framgångsrikt år för Trelleborgs hamn, det trots omvärldsläget med krig, inflation och höjda räntor. Bland annat slogs all time high för antalet personbilar i hamnen. 
Under år 2023 passerade drygt 1,7 miljoner personer genom Trelleborgs hamn, vilket är en ökning med 5 procent jämfört med 2022. Det skriver hamnen i ett pressmeddelande. Antalet personbilar gjorde all time high och ökade med 9,7 procent jämfört med 2022, vilket betyder att nära 410.000 bilar passerade Trelleborg. Enligt hamnen är en bidragande orsak till ökningen av personbilar och passagerare att klassiska Kungsleden mellan Trelleborg och Sassnitz återupptogs 2023 med FRS Baltics katamaran Skane Jet.

[flowy_not_logged_in] [flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link] [/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.

[/flowy_non_subscriber] [flowy_subscriber_only]ämfört med 2022, vilket betyder att nära 410.000 bilar passerade Trelleborg. Enligt hamnen är en bidragande orsak till ökningen av personbilar och passagerare att klassiska Kungsleden mellan Trelleborg och Sassnitz återupptogs 2023 med FRS Baltics katamaran Skane Jet.

Sett till godstrafiken så rapporterar hamnen att antalet enheter minskat med 5,4 procent, vilket i siffror betyder att 827.000 enheter har passerat Trelleborgs hamn.

Trafiken via järnväg har dock varit framgångsrik för hamnen, där den konventionella trafiken ökat med hela 48,1 procent vilket betyder 27.000 vagnar. När det gäller den intermodala trafiken, trailers på järnväg, så har den ökat med 12,4 procent, vilket betyder att 40.000 trailers har åkt via järnvägen.

Hamnen skriver vidare att de fortsatt arbeta med hållbara investeringar under året där ett eget reningsverk samt startskottet för byggandet av två egna vindkraftverk i hamnen varit några av de viktigaste åtgärderna. Åtgärderna är en del i Trelleborgs hamns arbete att vara Europas mest hållbara rorohamn.

[/flowy_subscriber_only]
Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]