Isabelle anlände till Vancouver i Kanada i början av januari efter en 40-dagar och 22.563 kilometer lång resa från Estland via Panamakanalen.

Fotograf: Bridgemans Services Group

Kategori: Fartygsaffärer

Tallink Grupp säljer Isabelle

Det blir försäljning av Tallinks passagerarfärja Isabelle som just nu befinner sig i Kanada som boendefartyg vid ett industriprojekt. Köpare är Notamare Shipping Company Limited, ett bolag inom Bridgemans-koncernen som nu har chartrar fartyget.
Det var i början av april 2023 som Tallink Grupps dotterbolag i Lettland, AS Tallink Latvija, och Hansalink Ltd, undertecknade ett flerårigt charteravtal med det kanadensiska företaget Bridgemans Floatel Limited Partnership gällande fartyget Isabelle. Avtalet innehöll en köpoption, och idag onsdag meddelar rederiet att denna köpoption har nyttjats genom Bridgemans-koncernens dotterbolag på Cypern, Notamare Shipping Company Limited, vilka har förvärvat fartyget från Tallink Grupp.

[flowy_not_logged_in] [flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link] [/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.

[/flowy_non_subscriber] [flowy_subscriber_only]AS Tallink Latvija, och Hansalink Ltd, undertecknade ett flerårigt charteravtal med det kanadensiska företaget Bridgemans Floatel Limited Partnership gällande fartyget Isabelle. Avtalet innehöll en köpoption, och idag onsdag meddelar rederiet att denna köpoption har nyttjats genom Bridgemans-koncernens dotterbolag på Cypern, Notamare Shipping Company Limited, vilka har förvärvat fartyget från Tallink Grupp.

Det lettiska fartyget Isabelle, som innan Covid-19-pandemin trafikerade linjen Riga–Stockholm, har varit uthyrt till Bridgemans Floatel Limited Partnership sedan den 1 juli 2023. Isabelle lämnade Tallinn för Kanada i december 2023 efter en omfattande ombyggnation av fartyget. Bland annat installerade det svenska företaget Kyleffekt ett värmepumpsystem ombord som hämtar energi ur havet. 

Fartyget anlände till Kanada i början av januari 2024 och anslöt sig då till en lång lista över flytande hotell som Bridgemans har byggt, placerat och drivit runt om i världen i syfte att betjäna stora industri- och resursprojekt.

– Vi är glada att Isabelle nu, efter nästan 11 år i Tallink Grupps flotta och vid en respektabel ålder av 35 år, kommer att fortsätta erbjuda en värdefull och välbehövd tjänst liknande den hon erbjöd ukrainska krigsflyktingar här i Tallinn tidigare. Även framöver kommer hon att utgöra tryggt boende för människor – men denna gång för arbetare vid stora globala industri- och resursprojekt, säger Tallink Grupps vd Paavo Nõgene i pressmeddelandet.

Bridgemans har tidigare chartrat fartyg kopplade till Tallink, bland annat Silja Europa och Silja Festival.

– Tallink Grupp har en lång historia av samarbete med Bridgemans. Vårt samarbete sträcker sig över ett decennium, så vi är glada att Isabelle är i goda händer och vi vet att hon kommer att tas väl om hand av de nya fartygsägarna, säger Paavo Nõgene.

Rederiet meddelar att försäljningen kommer ha en positiv inverkan på Tallink Grupps finansiella resultat för 2024.

[/flowy_subscriber_only]
Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]