Företag:

Mikki Koskinen

Ecsas (European Community Shipowners’ Association) generalförsamling har valt ESL Shippings vd Mikki Koskinen till vice ordförande för mandatperioden 2024–2025. Enligt Ecsas gällande praxis väljs vice ordföranden till ordförande efter två år som vice ordförande.

Mikki Koskinen är den första finländaren i ledningen för Ecsa, som är organ för rederinäringen i EU:s medlemsländer.

– Europeisk sjöfart ligger i framkant för ansvarsfull sjöfart. Det är intressant att vara den första finländaren att leda den europeiska paraplyorganisationen för rederier i en alltmer utmanande operationell omgivning. EU:s roll i regleringen av sjöfart har ökat väsentligt de senaste åren. Den förändrade utrikes- och säkerhetspolitiska situationen betonar sjöfartens betydelse för EU och för Finland i synnerhet, eftersom 96 procent av vår utrikeshandel bedrivs sjövägen, säger Mikki Koskinen i ett pressmeddelande från ESL Shipping.

Mikki Koskinen har varit vd för ESL Shipping sedan 2013 och var ordförande i styrelsen för RIF, Finlands redareförening, åren 2021–2023. Sedan 2016 har han representerat RIF i styrelsen för den globala handelsorganistionen för rederier och operatörer, the International Chamber of Shipping.

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]