Företag:

Karin Orsel

Karin Orsel har som första kvinna på posten valts till ordförande för Ecsa, European Community Shipowners’ Association, på två år med start den 1 januari. Karin Orsel efterträder tidigare ordföranden Philippos Philis, som i sin tur efterträdde Claes Berglund, Stena AB, den 1 januari 2022.

– Den strategiska roll som europeisk sjöfart har för Europas säkerhet har ställts i förgrunden. Vårt åtagande är tydligt: att främja sjöfartens energiomställning, uppfylla våra klimatmål och främja sektorns konkurrenskraft mitt bland snabbt föränderliga geopolitiska och säkerhetsmässiga utmaningar. En av huvudprioriteringarna för vår bransch är en människocentrerad omställning. Upp- och omskoling av våra sjöfarare för den gröna och digitala omställningen, samtidigt som sektorn fortsätter att vara attraktiv och framtidssäker, är ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat. Jag är hedrad över att ta över Ecsas ordförandeskap i en så avgörande tid och jag ser fram emot att arbeta tillsammans med medlemmar och sekretariat för att ytterligare stärka Ecsas roll som den europeiska sjöfartens röst, säger Karin Orsel i ett pressmeddelande från Ecsa.

Karin Orsel är grundare och ägare av samt vd för managementbolaget MF Shipping. Sedan 2017 är hon ordförande för nederländska redareföreningen och har styrelseuppdrag i bland annat ICS (International Chamber of Shipping) och Iswan (International Seafarers’ Welfare and Assistance Network). Hon är också vd för svenska Thunbolagens nederländska tankrederi Thun Tankers BV, med huvudkontor i Göteborg och ett 30-tal fartyg i flottan.

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]