Fotograf: Meyer Turku

Kategori: Skeppsbyggnad

Ytterligare uppsägningar vid Meyer Turku

Under hösten har anställningen upphört för sammanlagt 250 personer vid varvet Meyer Turku i Åbo.
Samarbetsförhandlingarna med personalen gällande uppsägningar på Meyer Turku har nu avslutats. Resultatet är att ytterligare 84 personer med arbetsuppgifter inom planering och utrustning sägs upp. Av dessa är nio arbetare och 75 tjänstemän.

[flowy_not_logged_in] [flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link] [/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.

[/flowy_non_subscriber] [flowy_subscriber_only] Meyer Turku har nu avslutats. Resultatet är att ytterligare 84 personer med arbetsuppgifter inom planering och utrustning sägs upp. Av dessa är nio arbetare och 75 tjänstemän.

Inkluderat de uppsägningar som verkställdes tidigare i höstas har 250 personer sagts upp från varvet. För en del av dessa har pension eller andra arrangemang erbjudits. Då förhandlingarna inleddes i april räknade varvet med att upp till 450 personer skulle sägas upp.

– Tyvärr är det nödvändigt att göra dessa smärtsamma förändringar för att anpassa oss till rådande marknadssituation som har förändrats kraftigt under detta år. Vi arbetar kontinuerligt med att säkerställa varvets framtid på lång sikt, säger Tim Meyer, vd för Meyer Turku.

Produktionen vid Meyer Turku är helt inriktad på stora kryssningsfartyg. Kryssningssektorn hör till de svårast drabbade segmenten inom sjöfarten på grund av coronapandemin.

Meyer Turku avtalade i augusti med sina kunder om att skjuta upp leveranserna så att de sträcker sig till 2026. Detta uppges vara en viktig åtgärd för att stabilisera den finländska varvsverksamheten inom kryssning tills marknaden återhämtat sig och det möjliggörs för nybeställningar.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]