Fotograf: Wikipedia Commons/Jorchr

Kategori: Forskning

WMU fyller 30 år

World Maritime University firar 30 år i november – under årens lopp har nästan 4.000 studenter utexaminerats från totalt 164 länder.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]ån totalt 164 länder.

World Maritime University med säte i Malmö grundades 1983 av FN:s internationella sjöfartsorganisation IMO med det breda syftet att ”förbättra förutsättningarna att uppnå de mål som IMO och medlemsländerna runtom i världen beslutat genom utbildning, forskning och kapacitetsuppbyggnad för att garantera säker, trygg och effektiv sjöfart och renare hav.”   

Från den ursprungliga verksamheten i Malmö har WMU utvecklats till att även erbjuda ett Ph.D.-program, distansutbildningar, internationella konferenser, fördjupningskurser och ett M.Sc.-program i Kina. Och nu är det alltså dags att fira 30 år i en stor jubileumstillställning den 24 november i Malmö Konserthus.

IMO:s generalsekreterare Koji Sekimizu kommer att dela ut examensbevis till 106 studenter från 39 olika länder vid examensceremonin.

Vid sidan av Koji Sekimizu kommer även den filippinske transportministern Joseph Abaya, infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd samt admiral Robert J. Papp, chef för United States Coast Guard, att delta. 

 

[/flowy_subscriber_only]

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]