Fotograf: Safety4Sea

Kategori: Folk/företag

Wista får hållbarhetspris

Wista belönas med Safety4Sea Sustainability Award för sitt arbete med att stärka möjligheterna för kvinnor inom sjöfartsindustrin.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]inom sjöfartsindustrin.

Women’s International Shipping and Trading Association, Wista, tog vid en ceremoni under tisdagskvällen emot Safety4Sea Sustainability Award. Priset delas ut för andra året i rad i samband med Safety4Sea, en internationell konferens som behandlar sjösäkerhet och hållbar sjöfart.

Underutnyttjade talanger

Katerina Stathopoulou, ledamot i Wistas internationella styrelse, mottog priset å organisationens vägnar.

– Mångfald i yrkesgruppen främjar hållbarhet och detta kan uppnås endast genom att engagera de underutnyttjade talangerna hos den kvinnliga arbetsstyrkan. I sjöfartsindustrin kompletterar manliga och kvinnliga färdigheter varandra, därför är sjöfartskvinnor oumbärliga för den maritima världen, sa Katerina Stathopoulou vid utdelningsceremonin.

Mångfald ger vinst

Wista:s internationella ordförande, tillika svenska Thun Tankers vd, Karin Orsel, kommenterar priset i ett pressmeddelande:

– Att ta emot ett så prestigefyllt pris är ett erkännande av att mångfald och lika villkor är viktiga i vår bransch. Wista har förespråkat vikten av att öka kompetensen och den professionella utvecklingen för kvinnliga ledare inom sjöfartsbranschen i många år. Det är allmänt känt att ett team med mångfald leder till mer kreativitet, framgång och därmed vinst. Vi har fortfarande en lång väg att gå i många regioner i världen, men vi arbetar hårt för att utveckla och etablera kvinnor i världens bästa bransch!

Wista tillägnar alla sina medlemmar priset.

Knappt 3.000 medlemmar

Nätverksorganisationen Wista grundades i mitten av 1970-talet och har i dag nästan 3.000 medlemmar organiserade i 40 länder. Alla medlemmar är yrkesverksamma kvinnor i beslutsfattande ställning inom sjöfart. Några av medlemsländerna har även manliga medlemmar. Wista svenska gren, Wista Sweden, firar 30-årsjubileum i år och har ett medlemsantal på runt 100. I dagarna samlas Wistas medlemmar för sin årliga internationella konferens, som i år äger rum i Rotterdam och har temat Future-proof Maritime Solutions.

[/flowy_subscriber_only]

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]