Wasaline ökade vinsten 2022 efter ett rekordstarkt år.

Fotograf: Christopher Kullenberg Rothvall

Kategori: Färjetrafik

Wasaline ökade vinsten 2022

Efter det första hela året med nya fartyget Aurora Botnia i trafik rapporterar Wasaline ett rörelseresultat på 3,3 miljoner euro. Omsättningen ökade med 78,6 procent jämfört med 2021. 
Rederiet rapporterar att omsättningen för 2022 ökade med 150,7 procent på passagerarsidan och 7,7 procent på fraktsidan. Det efter ett rekordår.

[flowy_not_logged_in] [flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link] [/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.

[/flowy_non_subscriber] [flowy_subscriber_only]sultat på 3,3 miljoner euro. Omsättningen ökade med 78,6 procent jämfört med 2021. ”} /–>

Rederiet rapporterar att omsättningen för 2022 ökade med 150,7 procent på passagerarsidan och 7,7 procent på fraktsidan. Det efter ett rekordår.

På kostnadssidan går det att notera att bränslekostnaderna ökade med 55,3 procent och uppgick till 5,97 miljoner euro. Kostnaderna för löner och anställningsförmåner ökade med 37,5 procent. Trots de ökande kostnaderna levererar alltså rederiet ett rörelseresultat på 3,3 miljoner euro vilket är betydligt bättre än föregående år då resultatet landade på 686,000 euro. 

Historiskt år

– Vi har på alla sätt ett historiskt verksamhetsår bakom oss då vi nu har första hela året bakom oss med det nya fartyget Aurora Botnia i trafik. Under året har vi lyckats reducera energikonsumtionen med 21 procent per resa och CO2-utsläppet har minskat 19,6 procent. Det goda resultatet möjliggör fortsatta miljösatsningar mot målet att vara klimatneutrala 2030, säger Wasalines vd Peter Ståhlberg i ett pressmeddelande. 

[/flowy_subscriber_only]
Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]