Fotograf: Wärtsilä

Kategori: Fartygsutrustning | Miljö

Wärtsilä levererar LNG-maskineri till USA

Amerikanska Totem Ocean Trailer Express konverterar två roro-fartyg för LNG-drift med utrustning från Wärtsilä. 

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]ning från Wärtsilä. 

Wärtsilä levererar dual-fuel-huvudmaskiner, generatorer och det integrerade lagrings och hanteringssystemet för LNG till Totem Ocean Trailer Express 22.500 dwt roro-fartyg Midnight Sun och North Star. Systerfartygen har diesel-elektriskt maskineri och levererades 2003 av det amerikanska varvet General Dynamics NASSCO.

Wärtsilä uppger att dessa två fartyg transporterar en tredjedel av allt gods som invånarna i Alaska behöver. Fartygen går i trafik mellan Tacoma, Washington och Anchorage, Alaska och för USA-flagg.

Leveransen omfattar fyra 12-cylindriga Wärtsilä 50DF-huvudmaskiner med generatorer per fartyg. Maskinerna kan köras på naturgas, gasolja eller tjockolja. På akterkant av överbyggnaden installeras två LNG tankar på 1.100 kubikmeter vardera. Wärtsilä svarar också för design, konstruktion och integrering av systemen samt projektledning på plats.

Enligt Wärtsilä innebär ombyggnaden att utsläppen av SOx reduceras med 100 procent, partiklar med 91 procent, NOx med 90 procent och CO2 med 35 procent.

[/flowy_subscriber_only]

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]