Fotograf: Wärtsilä

Wärtsilä leverar LPG-system till åtta fartyg

Wärtsilä har meddelat att de genomfört världens första test med en fullskalig tvåtaktsmotor för LPG (gasol). BW LPG har tidigare beställt fyra LPG-bränslesystem till sina fartyg men efter testet meddelade rederiet att de ville ha ytterligare fyra.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]lle ha ytterligare fyra.

Wärtsiläs bränslesystem för LPG-bränsle, LFSS, beställdes redan i december 2018 av BW LPG för retrofit på fyra av rederiets VLGC-tankers. Wärtsilä har nu testat systemet i en tvåtaktsmotor i full storlek. Testet är enligt Wärtsilä det första i världen i sitt slag och resultatet ska ha överträffat förväntningarna.

Ytterligare beställningar

Det goda resultatet ledde till att BW LPG under februari 2020 beställt bränslesystemet till ytterligare fyra av sina befintliga fartyg. 

– BW LPG är nöjda med att samarbeta med Wärtsilä. Vi är säkra på att den här typen av partnerskap ger oss möjlighet att spela en ledande roll i utsläppsminskningen och i en bredare omställning till renare bränslen i vår bransch, säger Serge Schwalenstocker, projektledare på BW LPG, i ett pressmeddelande.

Mer än bränslesystem

Wärtsilä bidrar med mer än bara bränslesystemet till fartygen som ska retrofit-utrustas. Fartygens design anpassas exempelvis också, liksom integrationen av kontrollsystemen till LFSS i fartygens automationssystem (IAS).

– Användningen av LPG som ett bränsle i sjöfarten kommer förmodligen att öka i framtiden. Och för att det ska hända är ett högkvalitativt och pålitligt bränslesystem nödvändigt, säger Peter Zürcher, projektledare på Wärtsilä Marine, i samma pressmeddelande.

Arbetet med att retrofit-utrusta fartygen beräknas starta i april 2020.

[/flowy_subscriber_only]

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]