Fotograf: Transportföretagen

Kategori: Folk/företag | Miljö

Wallenius fick hållbarhetspriset

När Transportföretagens hållbarhetspris delades ut på onsdag kväll blev Wallenius Marie vinnare.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]Wallenius Marie vinnare.

Transportföretagens hållbarhetspris, som tidigare hette Pegasuspriset, uppmärksammar och belönar personer och organisationer som arbetar för en mer hållbar transportsektor. Tidigare sjöfartsaktörer som har fått det är Stena AB, Göteborgs hamn, Varbergs hamn och Maersk Line.

Många nominerade

Men i år stod alltså Wallenius Marine högst på pallen och det var enligt Transportföretagens vd Mattias Dahl i hård konkurrens med många nominerade på hög nivå.

– Både vinnare och finalister visar att det transportsmarta är möjligt, med driv, engagemang och ekonomiska insatser leder de branschen mot en hållbar transportsektor, sa Mattias Dahl.

ISO-pionjärer

Motiveringen lyder:

”Wallenius Marine har under stenhård global konkurrens och med en helhetssyn fokuserat på hållbarhetsfrågorna. Wallenius var det första rederiet i Sverige och bland de första i världen som miljöcertifierade sin verksamhet enligt den internationella standarden ISO 14001. Rederiet arbetar för minskad miljöpåverkan på en mängd områden, till exempel med fartygsdesign, drivmedel, digitala övervakningssystem för att optimera prestandan, ruttoptimering med mera. Wallenius har även gjort stora investeringar för att rena ballastvatten. Ytterligare en viktig aspekt är en hållbar personalpolitik med satsningar på kompetens och utbildning och med goda villkor och arbetsmiljö för de anställda.”

Energitillskott

Per Tunell, COO på Wallenius Marine, fick äran att ta emot priset, som förutom äran inbegriper 50.000 kronor som pristagaren får skänka till ett valfritt hållbarhetsprojekt.

– Det är både överraskande och kul och vi är naturligtvis väldigt glada över att få ta emot Hållbarhetspriset 2018. Det ger oss energi till vårt fortsatta hållbarhetsarbete. Prispengarna kommer vi att skänka till WWF:s arbete för hållbara hav, sa Per Tunell. 

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]