Fotograf: Viking Supply Ships

Kategori: Ekonomi | Offshore | Specialfartyg

Vikings vd avgår

Christian W. Berg avgår som vd för Viking Supply Ships AB. Ny interim-vd och koncernchef blir nuvarande styrelseordförande Bengt A. Rem.

Hårt pressade Viking Supply Ships AB, moderbolag för Transatlantic AB och Viking Supply Ships AS, meddelar att Christian W. Berg slutar som vd för moderbolaget. Enligt ett pressmeddelande uppges dock att Berg kommer att arbeta vidare inom koncernen med olika projekt och dessutom vara rådgivare till styrelsen.

Ordförande blir tillfällig vd

Ny interim-vd och koncernchef blir styrelsens ordförande Bengt A. Rem, som varit styrelsemedlem i bolaget sedan 2015 och dessförinnan bland annat varit vd för norska investmentbolaget Aker ASA.

Obligationer blir aktier

Samtidigt meddelas att det skett en ekonomisk omstrukturering i danmarksbaserade dotterbolaget Viking Supply Ships A/S, där obligationsinnehavarna har gått med på att låta 50 procent av utestående obligationer konverteras till nya B-aktier i Viking Supply Ships A/S:s moderbolag Viking Supply Ships AB. Kursen sätts till 1,50 kronor/aktie och med värdering av obligationerna till 55 procent av sitt nominella värde.

Enligt bolaget kommer 50 procent av obligationerna att lösas in kontant till ett pris som motsvarar 35 procent av obligationernas nominella värde.