Visborg kommer att byta namn till Visby under ett varvsbesök.

Fotograf: Christopher Kullenberg Rothvall

Kategori: Färjetrafik | Passagerarsjöfart

Visborg byter namn till Visby

Under nästa vecka ska Destination Gotlands färja Visborg på ett planerat varvsbesök hos Oresund Drydocks i Landskrona. Då kommer fartyget att byta namn. 
Det är under vecka 47 till vecka 49 som Destination Gotlands färja Visborg ska på varvsbesök. I samband med det kommer fartyget att byta namn till Visby. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

[flowy_not_logged_in] [flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link] [/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.

[/flowy_non_subscriber] [flowy_subscriber_only]mn. ”} /–>

Det är under vecka 47 till vecka 49 som Destination Gotlands färja Visborg ska på varvsbesök. I samband med det kommer fartyget att byta namn till Visby. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Enligt rederiets tradition byter alltid de nyaste fartygen namn till Gotland och Visby. När det andra av de båda LNG-drivna SF1650-fartygen levererades från varvet i Kina i slutet av 2019 hette hon Thjelvar, men under ett varvsbesök i Lanskrona under början av 2020 bytte fartyget namn till Gotland. Visborg, som levererades ett år tidigare har dock hetat Visborg fram tills nu.

En tradition

– Våra nyaste fartyg får alltid namnen Visby och Gotland. Det är en fin tradition som vi vill bevara, säger Marcus Risberg, vd för Destination Gotland i pressmeddelandet.

Under varvsvistelsen kommer vissa turer påverkas, framförallt rutten Visby–Oskarshamn.

– Vi förstår om den förändrade tidtabellen under perioden då fartyget är på varv kan medföra besvär för våra resenärer. Vi hoppas på överseende och ser fram emot att välkomna alla ombord på Visby när hon är tillbaka i trafik den 9 december, säger Marcus Risberg i pressmeddelandet.

Visby ska bli Visborg

Det äldre SF1500-fartyget som också heter Visby planeras att byta namn till Visborg under januari 2022. Fartyget går sedan i början av året i chartertrafik för DFDS mellan Dunkerque i Frankrike och Rosslare på Irland.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]