Fotograf: Destination Gotland

Kategori: Passagerarsjöfart | Skeppsbyggnad

Visborg döpt

Gotlandsbolagets nybygge Visborg döptes på lördagen på GSI-varvet i Nansha, Guangzhou i södra Kina.

Nybyggets gudmor är Siv Olofsson. Visborg ska gå i trafik för Destination Gotland, som uppger att fartyget efter leverans från varvet ska köras hem för installation och slutmontering av utrustning. Vidare uppges att Visborg fasas in i turlistan, någon gång i februari om allt går väl. Visborg gjorde sin sista provtur i Kina i november.

– Det är med stor glädje som vi kan konstatera att samma dag som vi har vår årliga julfest här i Visby döps vårt nya fartyg till Visborg på varvet i Kina. Fartyget kommer att bli ett mycket bra tillskott i Gotlandstrafiken. Hela det gotländska samhället väntar på fartyget med spänning tillsammans med oss, säger Christer Bruzelius vd för Destination Gotland, i en notis på YouTube.

Olika förberedelser

Christer Bruzelius säger också att Destination Gotland går in i den sista fasen av olika förberedelse inför att ta emot Visborg.

– Det är allt från personalplanering, olika utbildningar som skall ske, samt avtal med olika leverantörer om utrustning som skall tas ombord på det nya fartyget. Efter leverans från varvet väntar vår besättning på att köra hem fartyget till Sverige för installation och slutmonteringen av all utrustning som behövs i trafiken för att sedan fasas in i turlistan, vilket sker i slutet av februari om allt går väl.