Sofia Lundmark till höger. Till vänster några av de sjömän som belönades vid Sjömanshusstiftelsens belöningshögtid 2023.

Fotograf: Klara Johansson + Stiftelsen Sveriges Sjömanshus

Kategori: Arbetsmiljö

Vill belöna bidrag som förenklar arbetet

Sjökapten Sofia Lundmark är ny medlem i Stiftelsen Sveriges Sjömanshus granskningsgrupp. Hon hoppas kunna bidra med sina erfarenheter i stiftelsens belöningsverksamhet.
Granskningsgruppen tittar på alla förslag som kommer in till Stiftelsens Sveriges Sjömanshus belöningsverksamhet och beslutar vilka av dem som ska belönas. Sofia Lundmark tycker att belöningsverksamheten har en viktig funktion att fylla och vill vara med och bidra till den.

[flowy_not_logged_in] [flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link] [/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.

[/flowy_non_subscriber] [flowy_subscriber_only]� alla förslag som kommer in till Stiftelsens Sveriges Sjömanshus belöningsverksamhet och beslutar vilka av dem som ska belönas. Sofia Lundmark tycker att belöningsverksamheten har en viktig funktion att fylla och vill vara med och bidra till den.

Sofia Lundmark är sjökapten och arbetar idag som globalt ansvarig (HSSEQ) i ett marint bolag.

– Min erfarenhet är att vi ombord i fartygen har en tendens att krångla till arbetet och göra det mycket omständligare än det behöver vara. Ett av mina bidrag till granskningsgruppen blir därför att lyfta fram bidrag som gör arbetet enklare, säger hon i ett pressmeddelande.

Hon vill också vara med och utveckla belöningsverksamheten och, i förlängningen, sjöfarten som helhet.

– Jag hoppas att vi med hjälp av ny teknik ska kunna modernisera branschen. Det är dags för sjöfarten att kliva in i framtiden, säger Sofia Lundmark.

Granskningsgruppens ordförande, arbetsmiljöforskaren Cecilia Österman, är mycket nöjd med rekryteringen. Hon tycker att Sofia Lundmark har den kompetens som gruppen behöver tillföras.

– Eftersom vi redan har representation från intendenturen och flera av oss har en bakgrund i maskinavdelningen var det viktigt att få in en sjökapten. Sofia kommer också kunna bidra med ett marint landperspektiv utifrån den befattning hon har idag, säger Cecilia Österman i pressmeddelandet.

Sjömanshusstiftelsens granskningsgrupp består av åtta personer, fyra kvinnor och fyra män, med erfarenhet från såväl däck som maskin och intendentur.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]