Fotograf: Pär-Henrik Sjöström

Kategori: Passagerarsjöfart | Reparationsvarv

Viking Line uppgraderar tre fartyg

Under vintern och våren 2016 satsar Viking Line åtta miljoner euro på att modernisera tre av sina fartyg.

Viking Line fortsätter att uppgradera passagerarutrymmen ombord på sina fartyg. I samband med tekniska dockningar är det nu Viking Grace, Amorella och Gabriella som står i turen att uppgraderas och moderniseras. Under de två senaste åren har restaurangområden och hyttavdelningar på Viking Cinderella och Mariella byggts om.

– Vi vill också i fortsättningen erbjuda våra kunder upplevelser som de inte får någon annanstans. Vi lyssnar på kundernas önskemål och följer resetrender och strävar efter att uppfylla dem så bra som möjligt, säger Viking Lines marknadsdirektör Kaj Takolander.

Populärt spa

Viking Grace dockas för närvarande i Nådendal. Efter tre år av trafik på linjen Stockholm–Åland–Åbo kan Viking Line konstatera att speciellt spa-avdelningen har blivit populär. Den får nu bland annat en större bastu och en VIP-bastu som kan bokas för privata tillställningar. Dessutom moderniseras även konferensavdelningen samtidigt som spelutbudet för ungdomar utvidgas.

Parhästen Amorella är sedan i tur. Hon går ur trafik den 27 januari och är tillbaka den 11 februari. Under dockningen i Landskrona moderniseras bland annat 37 hytter, nattklubben utrustas med en LED-vägg och kaféets matservering modifieras.

Ny restaurangvärld

Under dockningarna av Viking Grace och Amorella kör Amorellas halvsyster Gabriella dessa turer på Åbolinjen. Gabriella återvänder därefter till linjen Stockholm–Mariehamn–Helsingfors, men är på varv från den 3 till 16 april. Då ska hon bland annat få en helt ny restaurangvärld med åtta restauranger och barer. Därtill moderniseras närmare 100 hytter och utrustas med dubbelsängar. I detta skede är det inte ännu beslutat var dockningen sker.

– Vi genomförde i fjol liknande förbättringar på Mariella, och passagerarna har varit mycket glada över de högklassiga hytterna med dubbelsängar och de olika restaurangalternativen. Det är ett nöje att, utöver de traditionella kryssningselementen, också få erbjuda tjänster som motsvarar önskemålen hos dagens resenärer, säger Lauri Orpana, linjechef för Viking Lines Helsingforslinje.