Fotograf: Pär-Henrik Sjöström

Kategori: Passagerarsjöfart

Viking Line ställer in trafiken Helsingfors–Stockholm

I morgon onsdag ställer Viking Line in sin färjetrafik på linjen Stockholm–Mariehamn–Helsingfors.

På grund av den rådande situationen och oron kring coronaviruset kommer Viking Line att ställa in trafiken på Mariella och Gabriella mellan Helsingfors och Stockholm till och med 13 april. Mariella kör sin sista tur från Stockholm till Helsingfors den 17 mars och Gabriella den 18 mars.

Undantagstillstånd

Viking Line uppger att rederiet följer de finska myndigheternas instruktioner under rådande undantagstillstånd i Finland och gränserna till landet stängs.

– För att trygga försörjningsberedskapen mellan Finland och Sverige bibehåller vi trafiken på linjen Åbo–Åland–Stockholm. Likaså har vi kvar en tur till Tallinn från Helsingfors sex dagar i veckan. Läget är ytterst exceptionellt och jag vill passa på att tacka alla våra kunder, samarbetspartners och i synnerhet våra egna medarbetare för den förståelse de visat i denna svåra situation, säger Jan Hanses, vd för Viking Line, i ett pressmeddelande.

Nedskärning i Ålandstrafiken

Viking Line har tidigare meddelat att Rosella upphör med sin trafik mellan Mariehamn och Kapellskär i dag, tisdag. Kryssningstrafiken mellan Stockholm och Mariehamn med Viking Ciderella ställdes in i går.

Viking XPRS går med reducerad tidtabell från och med i dag på linjen Helsingfors–Tallinn.