Fotograf: Pär-Henrik Sjöström

Kategori: Passagerarsjöfart

Viking Line ökar sommarkapaciteten på Tallinn

Inkommande sommar lägger Viking Line till en avgång i vardera riktningen på linjen Helsingfors–Tallinn.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]n Helsingfors–Tallinn.

Viking Lines kapacitetstillskott på linjen Helsingfors–Tallinn kräver inga nya fartyg. Sommaren 2014 kommer nämligen inte längre Gabriella och Mariella, som går i trafik på linjen Stockholm–Helsingfors, att ligga vid kaj i Helsingfors under dagarna. Istället gör de en tur- och returresa till Tallinn under högsäsongen.

Stort behov

Från den 12 juni till och med den 31 augusti 2014 blir det därmed två förmiddagsavgångar från Helsingfors till Tallinn med Viking Line. Viking XPRS avgår klockan 10 och Gabriella eller Mariella en timme senare. Viking XPRS ligger i Tallinn till klockan 18, medan Gabriella och Mariella endast gör ett kort stopp i den estniska huvudstaden och är tillbaka i Helsingfors klockan 17:05 i god tid före avgång mot Stockholm klockan 18:15.

– Rutten har haft ett stort behov av mer kapacitet, i synnerhet under sommaren. Jag gläder mig åt att vi kunnat hitta en out of the box-lösning av detta slag, där vi kan utnyttja den existerande flottan på ett kostnadseffektivt och kreativt sätt, kommenterar Mikael Backman, vd för Viking Line.

Ökar i volym

Helsingfors–Tallinn är en av de linjer inom Viking Line som uppvisar tillväxt i passagerarvolym under 2013. Antalet passagerare i Viking Lines Tallinntrafik ökade med drygt en procent till närmare 1,9 miljoner. Förutom det ordinarie fartyget Viking XPRS trafikerades linjen ett par veckor i december även av Viking Cinderella.

Viking Line har haft ett volymmässigt framgångsrikt år 2013. Sammanlagt reste drygt 6,5 miljoner passagerare med rederiets fartyg, vilket innebär en ökning med tre procent jämfört med 2012. Det var Viking Grace som stod för den största ökningen och Viking Line har nu en marknadsandel på drygt 57 procent på linjen Stockholm–Åland–Åbo. Viking Lines passagerarvolymer på linjen har ökat med närmare 20 procent till drygt två miljoner.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]