Fotograf: Pär-Henrik Sjöström

Kategori: Miljö

Viking Grace får miljöpris

Viking Line hör till pristagarna för det nyinstiftade miljöpriset Baltic Sea Clean Maritime Awards.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]a Clean Maritime Awards.

Första pris i kategorin Teknik, framdrivning och motorer inom Baltic Sea Clean Maritime Awards gick till Viking Line för projekt NB 1376, Viking Grace. Trelleborgs hamn fick andra pris för ett projekt som gäller konvertering av existerande moderna roro-färjor för metanoldrift och Color Line tredje pris för ett projekt med skrubberinstallationer samt landelinstallation.

Det var samtidigt första gången priset delades ut. Det skedde den 11 november i samband med konferensen 4th Annual Forum of the EUSBSR (EU Strategy for the Baltic Region) i Vilnius, Litauen. 

Privat organisation

Baltic Sea Clean Maritime Award har instiftats av Baltic Sea Forum i samarbete med EU-projektet InnoShip och Institute of Shipping Economics and Logistics (ISL). Baltic Sea Forum är en icke-vinstdrivande privat organisation, grundad av Martti Ahtisaari, före detta president i Finland samt Nobels fredspristagare. Organisationens arbete går ut på att främja ekonomiskt och kulturellt samarbete inom Östersjöområdet och att erbjuda en oberoende plattform och ett nätverk som underlättar utbyte av erfarenheter och idéer.

Priset delas ut till organisationer som utvecklar miljövänliga lösningar med målsättning att minska och förhindra utsläpp från fartyg och hamnverksamhet i Östersjöområdet.

 

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]