Under onsdagskvällen kom Viking Cinderella tillbaka till Stockholm efter fem månaders uppläggning.

Fotograf: Johan Stillman

Viking Cinderella sätts tillbaka i trafik

Med start den 3 juni kommer Viking Lines kryssningsfärja Cinderella att återigen kryssa från Stockholm. Men redan nästa vecka gör fartyget comeback efter fem månaders uppläggning.

Under onsdagen lämnade Viking Cinderella Södertälje där hon legat upplagd sedan i slutet av november på grund av pandemin. Men med start på tisdag i nästa vecka ska fartyget sättas i trafik igen. Enligt ett pressmeddelande från Viking Line ska kryssningsfärjan inleda med ett kortare gästspel på linjen mellan Stockholm, Mariehamn och Åbo för att bland annat ersätta Viking Grace som tas ur trafik för servicedagar 26 till 29 april.

Inleder med frakt

Under 21 till 24 april kommer Viking Cinderella enbart att ta frakt, men rederiet skriver i pressmeddelandet att mellan 26 till 29 april kan även resenärer följa med på en reguljärresa eller dygnskryssning till Åbo. Ombord råder dock strikta pandemirestriktioner med bland annat munskyddskrav för alla samt ett begränsat serviceutbud.

Gör säsongspremiär i juni

En större comeback för Viking Cinderella väntas sedan den 3 juni då fartyget kommer att starta sina dagliga kryssningar från Stadsgården i Stockholm till bland annat Mariehamn och tillbaka. 

Enligt Viking Line har trafikstarten tidigare varit inplanerad till mitten av maj, men har blivit uppskjuten på grund av rådande smittoläge och fortsatta restriktioner.

Tanken är att Viking Cinderella i sommar även ska kryssa till Höga Kusten, Visby, Bornholm och Gdansk.

– Grunden är de dagliga kryssningarna mellan Stockholm och Mariehamn. Sedan har vi också planerat för ett antal destinationskryssningar. Utrikeskryssningarna är naturligtvis beroende av de restriktioner som finns i respektive länder, säger Eleonora Hansi, informationschef på Viking Line till tidningen Sjömannen.