Erik Lewenhaupt tillträder som ny vd för Concordia Maritime efter Kim Ullman som går i pension.

Fotograf: Stena Line / Lars Ardarve

Kategori: Folk/företag | Tank

Vd-byte inom Concordia Maritime

Den 1 januari 2022 genomförs ett vd-byte inom Concordia Maritime. Det eftersom nuvarande vd:n Kim Ullman önskar gå i pension. Stena Lines hållbarhetschef Erik Lewenhaupt kommer att ta över rollen, enligt ett pressmeddelande.

Kim Ullman har varit vd för Concordia Maritime sedan 2014, men har en lång karriär inom Stenakoncernen och har bland annat varit med om att både starta och etablera Stenas verksamhet inom tanksjöfarten, det som i dag är Stena Bulk och Concordia Maritime. I ett pressmeddelande under måndagen skriver Concordia Maritime att Kim Ullman varit både tongivande och instrumentell i flera avgörande transaktioner. Utöver befattningen som vice vd för Stena Bulk under många år har Kim även varit vd för Stentex, ansvarig för Stena Bulks kontor i Houston och därefter vd för Stena LNG och Stena Weco.

– Efter 45 år i sjöfartens tjänst har Kim Ullman bestämt sig för att gå i pension. Kim är erkänd i marknaden som en duktig och driven ”shipping man” och har som sådan gjort viktiga bidrag i en cyklisk och stundom utmanande marknad. Vi kommer att sakna Kims driftighet, marknadsinsikter och vänskap, säger Carl-Johan Hagman, ordförande i Concordia Maritime, i pressmeddelandet.

Erik Lewenhaupt tar över

Efterträdare blir Erik Lewenhaupt som har en lång erfarenhet inom tanksjöfart. Enligt Concordia Maritime startade han sin tankkarriär i Nordström & Thulin 1996 och anställdes därefter av Stena Bulk, där han varit befraktningschef i både Göteborg och Singapore. Senast kommer han som hållbarhetschef inom Stena Line.

– Att nu kunna välkomna Erik Lewenhaupt tillbaka till tanksjöfarten är väldigt roligt. Erik har omfattande erfarenhet inom såväl tanksjöfart som hållbarhet – två helt centrala områden när vi blickar framåt. Vi önskar honom all framgång med att navigera den cykliska och volatila tankmarknaden från sin nya position, säger Carl-Johan Hagman i pressmeddelandet.