Fotograf: Pär-Henrik Sjöström

Kategori: Passagerarsjöfart

Valutasäkrar resor till Danmark

Den danska kronan har blivit allt starkare gentemot den svenska kronan och Stena Line kompenserar genom sänkta priser på paketresor till Danmark.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]paketresor till Danmark.

Den svaga svenska kronan har enligt Stena Line ingalunda minskat svenskarnas intresse för att besöka Danmark. Den senaste resestatistiken från Stena Line visar att det totala antalet bokningar av resor till Danmark under sommarmånaderna ökat med 13 procent jämfört med samma tidpunkt i fjol. Det motsvarar närmare 10.000 bokningar.

Valutasäkring

För att ytterligare stärka intresset för Danmark väljer Stena Line att valutasäkra sina resor över Kattegatt genom att sänka priset på paketresor med färja och boende med upp till 20 procent.

– Vi vet sedan tidigare att svenskarna är medvetna konsumenter och därför vill vi nu kompensera för den svaga kronan. Den här sänkningen innebär att danmarksresan blir betydligt billigare och gör att resenärerna får mer pengar över till annat. Valutasatsningen innefattar samtliga linjer till Danmark och kommer även att innefatta prissänkningar på en rad utvalda populära danska turistmål samt shopping och restaurangbesök, säger Mona Ulvåknippa, Route Marketing Manager på Stena Lines Danmarkslinjer, i ett pressmeddelande.

Försäljningen ökar

Stena Line uppger att försäljningen ombord har ökat i samma takt som den svenska kronan har försvagats. Jämfört med i fjol har den totala försäljningen ombord på fartygen stigit med närmare fem procent. Denna siffra tror Stena Line att stiger i takt med att sommaren närmar sig.

[/flowy_subscriber_only]

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]