Fotograf: Anna Janson

Kategori: Folk/företag

Vaktavlösning på Stiftelsen

Karl Karell har nu officiellt anträtt sin tjänst som kanslichef för Stiftelsen Sveriges Sjömanshus. På måndagen avtackades hans företrädare Christer Nordling.

Under sina 13 år som Stiftelsens kanslichef och ansikte utåt har Christer Nordling satt ett ordentligt avtryck i den svenska sjöfartsbranschen. På måndagen tackades han för sina insatser under rikligt ceremoniel med många gäster, tal och fanfarer.

Gör skillnad

I sitt eget tal vid vaktavlösningen – tidigare sjöofficeren Christer Nordling har etablerat ett konsekvent militärt språkbruk i Stiftelsens kommunikation – betonade han äran att ha fått leda en stiftelse som gör avgörande nytta för sjöfartsforskning, sjösäkerhet, sjöfartskultur och inte minst individer inom sjöfarten.

– När studenter ber om ett enskilt samtal och förklarar att utan stiftelsens bidrag hade de aldrig klarat sina studier, då vet man att stiftelsen gör skillnad, sa Christer Nordling.

Många tack

I talet tackade han bland andra kanslipersonalen och alla som under åren har deltagit i Stiftelsens beredningskommittéer, sin hustru Lotty Nordling och dessutom Torbjörn Dalnäs, flitig bloggare på Sjöfartstidningens webb, för sina insatser i kommittén som sköter nomineringarna till Stiftelsens litteraturpris.

Christer Nordling sade sig vara extra nöjd med valet av Karl Karell som ny kanslichef och kallade honom ”den perfekte efterträdaren”.  

Varm i kläderna

Sjökapten Karl Karell, som Sjöfartstidningen har skrivit om tidigare, är redan varm i kläderna efter att ha varit ledamot i och de senaste åren ordförande för granskningsgruppen, som bereder stiftelsens beslut om vilka som ska belönas.

I sitt tal tackade Karl Karell å sin sida Nordling för hans arbete och för Stiftelsens förtroende.

– I morgon börjar allvaret och jag ser fram emot det!