Kategori: Hamn/Logistik | Miljö

Utökad tågtrafik Helsingborg–Hallsberg

Norsk-svenska tågförbindelsen från Helsingborg utökas med en extra tågavgång i veckan till Hallsberg.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]i veckan till Hallsberg.

Trafiken mellan Helsingborg, Oslo och Hallsberg omfattar ett tågset i veckan. Den extrainsatta turen till Hallsberg kommer köras inom den veckovisa trafiken, vilket gör att tågförbindelsen utnyttjas på ett bättre sätt och möter de ökade volymerna med gods från Hallsberg som ska vidare med fartyg till England. Det är MacAndrews, en del av CMA CGM-koncernen, som tillhandahåller transport med eget tåg i Helsingborgs Hamn.

Lyckad service

– Tågsatsningen från Helsingborg har varit en lyckad service från början och det känns kul att nu kunna utveckla den. Att göra ytterligare en körning till Hallsberg fanns i åtanke redan när den första tågpendeln startade och nu var marknaden redo för nästa steg, säger Jan Stråe, General Manager Scandinavia på MacAndrews.

Green Cargo tillhandahåller tågen för trafiken på den svensk-norska järnvägssträckan. Eftersom tåget återlastas blir upplägget kostnadseffektivt jämfört med som samma sträcka skulle köras med lastbil.

Fjärdedel på tåg

Helsingborgs Hamn ser gärna att fler aktörer ser över sina möjligheter att transportera gods med tåg. Idag går omkring 25 procent av godset till och från Helsingborgs Hamn på tåg och cirka 75 procent på lastbil.

– För Helsingborgs Hamns del innebär affären en extra tågpendel från kombiterminalen och ökade volymer på både tåg och båt. Den totala järnvägskapaciteten i hamnen ligger på cirka 120.000 enheter per år. Vi främjar gärna ett grönare alternativ när det finns möjlighet men mottar gods lika effektivt oavsett om det transporteras med tåg eller lastbil. Vår kombiterminal har stora resurser med dagliga tågpendlar till alla Sveriges knutpunkter, säger Nicklas Romell, Chief Commercial Officer på Helsingborgs Hamn.

[/flowy_subscriber_only]

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]