Fotograf: Rolls-Royce

Kategori: Fartygsutrustning

Uppgraderar för halv miljard

Rolls-Royce har genomfört en uppgradering i mångmiljonklassen av sin produktionsanläggning för propelleraggregat i Raumo.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]opelleraggregat i Raumo.

Investeringen uppgår till 57 miljoner euro, cirka 590 miljoner svenska kronor. Rolls-Royce uppger att anläggningen i Raumo, genom sammanslagning av produktionen till en enda plats, skapar en av världens mest avancerade anläggningar för tillverkning av propulsionsenheter. Den uppgraderade anläggningen invigdes officiellt den 22 januari 2019 av Finlands näringsminister Mika Lintilä.

Förbereder för tillväxt

– Våra azimuth-thrusters är en av våra viktigaste produkter, de ger kraft och propulsion för några av de största flytande objekten i världen. Slutförandet av denna betydande investeringen i Raumo förbereder oss för framtida tillväxt på denna marknad, samtidigt som vi har möjlighet att tillverka vårt nuvarande sortiment av propulsionsenheter och kan utveckla nya produkter mer effektivt, säger Mikael Mäkinen, vd för enheten Marine i Rolls-Royce, i ett pressmeddelande.

Ny hall

Moderniseringen av anläggningen i Raumo inkluderade en fullständig ombyggnad av den befintliga produktionshallen samt en ny, 35 meter hög hall, med 40, 80 och 200 tons kran lyftkapacitet för tillverkning och provning av propelleraggregat i alla storlekar.

– Genom att konsolidera och optimera våra produktionsprocesser för thrustrar får vi en bättre position för att betjäna våra marknader, särskilt offshoresektorn som vi ser börjar komma igen efter nedgången, säger Mikael Mäkinen.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]