Fotograf: Unifeeder

Kategori: Container | Ekonomi

Unifeeder sålt för okänd summa

Det brittiska riskkapitalbolaget Montagu Private Equity har sålt det danska närsjöfartsrederiet Unifeeder till det nordiska riskkapitalbolaget Nordic Capital Fund. Några detaljer kring transaktionen är inte kända.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]ktionen är inte kända.

Unifeeder är Nordeuropas största feederrederi och opererar en flotta om 45 containerfartyg på 600 till 1.700 TEU på linjer som binder samman hamnar i ett 15-tal länder. Sedan 2007 har det ägts av Montagu Private Equity, som nyligen meddelade att rederiet var till salu. Nu har alltså rederiet sålts. 

De nya ägarna Nordic Capital Fund skriver i ett pressmeddelande att man tror på en fortsatt stark tillväxt för Unifeeder.

– Mot bakgrund av att Unifeeder är en dokumenterat kostnadseffektiv och högkvalitativ tillhandahållare av logistiktjänster och att det nu finns gynnsamma dynamiska krafter i branschen ser vi här en attraktiv plattform för ytterligare organisk och accelerande tillväxt. Det finns en utmärkt expansionspotential både inom feedertrafiken och närsjötrafiken i såväl befintliga som nya territorier, säger Lars Terney, Partner hos NC Advisory A/S, rådgivare till Nordic Capital Fund.

Någon köpesumma vill ingen av parterna uppge. När Montagu Private Equity tidigare i vintras meddelande att Unifeeder var till salu uppgav danska medier att det brittiska riskkapitalbolaget ville ha runt DKK tre miljarder för rederiet, men hur mycket man i slutändan fick är alltså oklart.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]