Stena Lines vd Niclas Mårtensson ombord på Stena Estelle.

Kategori: Ekonomi | Folk/företag

Tung internationell post till Stena Lines vd

Stena Lines vd Niclas Mårtensson har blivit utsedd till ny ordförande för Supply Chain & Transport Industry Community vid World Economic Forum. 
Enligt ett pressmeddelande från Stena Line under måndagen kommer rederiets vd Niclas Mårtensson att kunna spela en avgörande roll för att påskynda omvandlingen av branschen under de kommande två åren. Det genom att han blivit utsedd till ny ordförande för Supply Chain & Transport Industry Community vid World Economic Forum, WEF, i samband med det årliga mötet i Davos i Schweiz i mitten av januari. Niclas Mårtensson kommer att representera Stena AB.

[flowy_not_logged_in] [flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link] [/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.

[/flowy_non_subscriber] [flowy_subscriber_only]livit utsedd till ny ordförande för Supply Chain & Transport Industry Community vid World Economic Forum, WEF, i samband med det årliga mötet i Davos i Schweiz i mitten av januari. Niclas Mårtensson kommer att representera Stena AB.

– Det är en fantastisk möjlighet att forma agendan som kommer att möjliggöra övergången till fossilfri, inkluderande och säker godstransport. World Economic Forum samlar en stor mångfald av politiska ledare och inflytelserika personer från näringslivet och civilsamhället som alla är engagerade i att samarbeta för att skapa faktiska förändringar för en bättre värld, säger Niclas Mårtensson i pressmeddelandet.

WEF är mest känt för det årliga mötet i Davos, men branschsammanslutningarna arbetar tillsammans under hela året och föreslår, stöder och ger strategisk input till prioriteringar för branschen som de representerar. Ett betydande ansvarsområde för Niclas Mårtensson blir att påverka policyer och regelverk kring de befintliga möjligheter som finns för att underlätta en fossilfri försörjningskedja och transportindustri.

– Runt om i världen sätter man höga mål för hållbarhet, men ofta brister den nödvändiga infrastrukturen för att uppnå dessa mål, till exempel när det kommer till elektrifiering. I min roll som ordförande har jag ett ansvar att göra min röst hörd och påverka de policyer som är avgörande för vår branschs oundvikliga omvandling, säger Niclas Mårtensson i pressmeddelandet.

Niclas Mårtensson tar över efter Tan Chong Meng, Group CEO på godstransportföretaget PSA International, som har haft rollen de senaste två åren.

World Economic Forum (WEF) grundades 1971 och är mest känt för den årliga konferens i Davos i Schweiz som samlar några av världens mäktigaste beslutsfattare inom politik och näringsliv för att diskutera de mest angelägna frågorna för världen, inklusive hälsa och miljö. Arrangören för World Economic Forum är en schweizisk ideell stiftelse, med säte i Cologny, Genève.

[/flowy_subscriber_only]
Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]