Fotograf: Flickr.com/ Reinhard_Schuldt

Kategori: Fartygsutrustning | RoRo

Nytt stort kontrakt för TTS

TTS Marine i Göteborg fortsätter att vinna ordrar – företaget har nu skrivit ett avtal värt 87 miljoner för leverans av lastutrustning till tre bilfraktfartyg.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]till tre bilfraktfartyg.

Göteborgsbaserade TTS Marine AB, ett dotterbolag inom TTS-koncernen med huvudsäte i Bergen, har verkställt en option med kinesiska Xiamen Shipbuilding Industry Co., Ltd om leveranser av lastutrustning till ytterligare tre PCTC-fartyg (Pure Car/Truck Carrier) som byggs för norska Höegh Autoliners.

Sex fartyg

Ordern är värd 87 miljoner och utrustningen ska levereras 2015. TTS Marine ska leverera akter- och sidorramper liksom interna ramper. Man designar även de hissbara bildäcken.

I februari i år skrev Höegh Autoliners och det kinesiska varvet ett avtal om byggnationen av tre bilfraktfartyg med en kapacitet på 8.500 bilar för leverans från 2015. I avtalet ingick en option om ytterligare tre fartyg, en option som nu alltså utnyttjas. 

Över 200 miljoner

Det här kontraktet för TTS följer på två stora ordrar som undertecknats nyligen. I september vann företaget en order värd 65 miljoner för leverans av lastutrustning till fyra PCTC-fartyg som byggs vid sydkoreanska Hyundai Samho Heavy Industries i Mokpo. Utrustningen ska levereras 2014.

Samma månad skrev TTS ett kontrakt med kinesiska Tianjin Xingang Shipbuilding Heavy Industry Co., Ltd. värt 78 miljoner för leverans av lastutrustning till två PCTC-fartyg under konstruktion. Utrustningen ska levereras 2014 och 2015.

Totalt har hösten hitintills därmed inbringat över 200 miljoner i kontrakt för TTS Marine.

[/flowy_subscriber_only]

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]