TT-Lines Nils Holgersson i Trelleborg.

Fotograf: Christopher Kullenberg Rothvall

Kategori: Färjetrafik | Hamn/Logistik

TT-Line börjar trafikera Karlshamn

Färjerederiet TT-Line lägger ytterligare en svensk destination till sitt linjenät. I april 2023 integreras Karlshamns hamn i tidtabellen.

TT-Lines nya förbindelse från Karlshamn till och från Klaipeda får upp till sex avgångar i veckan, med en överfartstid på cirka 13 timmar. Linjen Trelleborg–Klaipeda kommer att finnas kvar.

Källa: TT-Line

Ökad flexibilitet

Enligt rederiet kan den ökade avgångsfrekvensen både locka semesterfirare till de baltiska staterna och innebär dessutom ökad flexibilitet för fraktkunder, eftersom Karlshamn inte bara är anslutet till Klaipeda utan också Travemünde, Rostock och Świnoujście. TT-Line stärker därmed trafiken mellan kontinenten, Skandinavien och de baltiska staterna.

– Genom att integrera Karlshamns hamn i vårt linjenät stärker vi trafiken till och från i synnerhet Klaipeda och kan erbjuda våra kunder från centrala och östra Sverige en mer attraktiv förbindelse till de baltiska staterna, säger TT-Lines vd Hanns H. Conzen i ett pressmeddelande.

Väl belägen

Karlshamns hamn i Blekinge är en av Sveriges största hamnar och särskilt väl belägen för trafik till östra Sverige, skriver TT-Line i pressmeddelandet. I förra veckan togs det andra av rederiets två Green Ships, nya Peter Pan, i drift.