Fotograf: Pär-Henrik Sjöström

Kategori: Fartygsaffärer | Passagerarsjöfart | RoRo

Translubeca säljs till Svarta havet

Ryska Paradise Cruise & Ferry köper ropax-fartyget Translubeca av Finnlines och sätter henne i trafik på Svarta havet.  

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]trafik på Svarta havet.  

I december 2013 kommer det ryska företaget Intercontinental Marine Services att öppna en ny färjelinje mellan Novorossiysk i Ryssland, Trabzon i Turkiet och Poti i Georgien. För denna trafik köper det närstående rederiet Paradise Cruise & Ferry ropax-fartyget Translubeca av Finnlines och döper om henne till Poseidon Express.

Translubeca byggdes i Polen 1990 för tyska Poseidon Schiffahrt. Rederiet övertogs 1998 av samseglingspartnern Finnlines. Lastkapaciteten är 1.910 filmeter och det finns hyttplats för 109 passagerare.

Även kryssningstrafik

Projektet uppges vara ett viktigt steg i Paradise Cruise & Ferrys planer på att återuppliva sjöfarten i Rysslands svartahavshamnmar. Samma rederi köpte i juni 2013 Eckerö Lines färja Nordlandia, som under det nya namnet Isabella I inleder kryssnings- och färjetrafik på linjen Batumi – Sochi – Yalta – Odessa våren 2014. Även denna linje opereras av Intercontinental Marine Services.

Paradise Cruise & Ferry grundades 2013 av delägare och personer som tidigare ingick i högsta ledningen för St Peter Line. Rederiets vd Igor Glukhov var även med om att starta upp St Peter Line. Han öär även vd för Intercontinental Marine Services.

 

[/flowy_subscriber_only]

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]