Swe-Bulk har sålts till italienska ägare.

Fotograf: Joachim Sjöström

Kategori: Fartygsaffärer

Torrlastare såld till italienska ägare

Göteborgsbaserade Rederi AB Swedish Bulk har sålt fartyget Swe-Bulk till italienska köpare. Rederiet letar just nu efter ersättningstonnage.
Under tisdagen anlöper Rederi AB Swedish Bulks torrlastare Swe-Bulk till Klaipeda inför att fartyget ska tas över av de nya ägarna.

[flowy_not_logged_in] [flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link] [/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.

[/flowy_non_subscriber] [flowy_subscriber_only]pare. Rederiet letar just nu efter ersättningstonnage.”} /–>

Under tisdagen anlöper Rederi AB Swedish Bulks torrlastare Swe-Bulk till Klaipeda inför att fartyget ska tas över av de nya ägarna.

– Hon är gammal nu och det är dags för oss att byta upp oss lite, säger Björn Henriksson på familjebolaget Rederi AB Swedish Bulk till Sjöfartstidningen.

Gått för Ahlmarks

Swe-Bulk är ett Vänermaxfartyg på 3.269 dwt som är byggt 1991 och som seglar under Cypern-flagg och som gått för Rederi AB Swedish Bulk sedan 2008. Nu senast har hon gått i chartertrafik för Ahlmarks.

– Swe-Bulk har gått med sågade trävaror från hamnar i Östersjön, så som Luleå och Örnsköldsvik till England. Sista resan blev till Shoreham för att sedan gå tom direkt till Klaipeda, säger Björn Henriksson.

Har kvar tre systerfartyg

Nu letar rederiet efter en ersättare till Swe-Bulk.

– Vi tittar just nu på ett fartyg som är lite nyare, vi behöver komma upp till något som är byggt på 2000-talet. Vi tittar på fartyg som ligger på runt 4.500 dwt precis som våra andra fartyg, säger han.

Kvar i flottan har rederiet tre systerfartyg genom Swe-Trader, Swe-Carrier och Swe-Freighter som alla är byggda år 2000 och som ligger på 4.646 dwt.

– Carrier och Freighter är långtidschartrade av Ahlmark, Trader går för Heidelberg Cement, säger Björn Henriksson.

Nya ägare till Swe-Bulk blir italienskägda bolaget Posidon Opportunities Ltd med säte i Cambridge i England. De kommer att ta över fartyget i Klaipeda på onsdag.

[/flowy_subscriber_only]
Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]