Aspen vid Gotenius varv under måndagen.

Fotograf: Christopher Kullenberg Rothvall

Kategori: Torrlast

Torrlastare levererad till Swedish Bulk

Under måndagen tog Swedish Bulk leverans av fartyget Aspen i Göteborg som nu går in i ett flerårigt avtal med Ahlmark Lines.
Tidigare under hösten meddelade Rederi AB Swedish Bulk att de köpt torrlastfartygen Skagern och Aspen om 3.171 dwt från MF Ship II BV Holland. Swedish Bulk ingick samtidigt ett flerårigt avtal med Ahlmark Lines om att fartygen ska gå i deras trafik, vilket innebär att de fortsätter i samma trafik som tidigare.

[flowy_not_logged_in] [flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link] [/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.

[/flowy_non_subscriber] [flowy_subscriber_only]e Rederi AB Swedish Bulk att de köpt torrlastfartygen Skagern och Aspen om 3.171 dwt från MF Ship II BV Holland. Swedish Bulk ingick samtidigt ett flerårigt avtal med Ahlmark Lines om att fartygen ska gå i deras trafik, vilket innebär att de fortsätter i samma trafik som tidigare.

I november tog rederiet över Skagern och under måndagen tog de leverans av Aspen vid Gotenius varv i Göteborg. Båda fartygen har flaggats om från holländsk till cypriotisk flagg. Övriga fartyg i Swedish Bulks flotta har cypriotisk flagg.

Skagern och Aspen är båda byggda år 2000 och har en lastkapacitet på 3.000 ton. De är 82,5 meter långa och 12,4 meter breda med ett djupgående på 5,3 meter. Swedish Bulk har sedan tidigare fyra fartyg i flottan av vilka Swe-Freighter, Swe-Carrier och Swe-Bulk går i trafik för Ahlmark Lines och Swe-Trader för HeidelbergCement.

[/flowy_subscriber_only]
Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]