Thun Resource har levererats från varvet i Nederländerna.

Fotograf: Erik Thun AB

Kategori: Tank

Thun Resource har levererats

Nu har första fartyget i Thuns R-klass levererats till Thun Tankers. Det nybyggda produkttankfartyget går direkt in i en långtidscharter för Nynas AB.
Thun Resource är det första i en serie om åtta produkttankfartyg i R-klassen som byggs på Scheepswerf Ferus Smit BV i Nederländerna. Thun Tankers är en del av Erik Thun Group, och tekniskt management för fartygen ligger hos MF Shipping Group.

[flowy_not_logged_in] [flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link] [/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.

[/flowy_non_subscriber] [flowy_subscriber_only]�r det första i en serie om åtta produkttankfartyg i R-klassen som byggs på Scheepswerf Ferus Smit BV i Nederländerna. Thun Tankers är en del av Erik Thun Group, och tekniskt management för fartygen ligger hos MF Shipping Group.

Fartygen i serien utrustas med anpassningsbar framdrift för att minimera energiförbrukningen i kombination med en resurseffektiv dieselmotor med relativt låg effekt.

Fartygen blir också förberedda för landström och utrustas med UPS-batteripaket och får en energieffektiv skrovdesign.

De åtta beställda nybyggena är en del av Thun Tankers förnyelseprogram, och enligt rederiet noggrant skräddarsydda för att möta och överträffa kundernas framtida krav. De beskrivs vidare som pålitliga och lätta att operera i den intensiva kusttrafik som de byggs för.

– Med Thun Resource levererad och i drift fortsätter vi vår hållbarhetsresa och erbjuder Nynas AB det mest resurseffektiva, högkvalitativa kusttankfartyg som finns tillgängligt på marknaden, säger Joakim Lund, CCO på Thun Tankers BV i ett pressmeddelande.


Fakta: Thun Resource

  • Längd ö a: 114,95 m
  • Bredd: 15,87 m
  • 7.999 dwt
  • Tankkapacitet: 9.540 m3
  • Isklass 1A
[/flowy_subscriber_only]
Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]