Thun Reliance.

Fotograf: Thun Tankers

Kategori: Tank

Thun Reliance levererad till Thun

Thun Tankers har tagit leverans av ytterligare ett fartyg inom en vecka. Denna gången handlar det om Thun Reliance, det andra fartyget i rederiets nya R-klass.

I måndags offentliggjorde Thun Tankers att rederiet tagit leverans av Vingafartyget Thun Vettern. Under onsdagen kom nästa besked om ännu en leverans, denna gången av R-klassfartyget Thun Reliance som byggts av Scheepswerf Ferus Smit BV i Nederländerna. Fartyget kommer att gå in i en långtidscharter för Preem och tekniskt management kommer att ligga hos MF Shipping Group.

– Vi är mycket glada över att nu leverera detta helt nya och toppmoderna fartyg till Preem. Vi är övertygade om att Thun Reliance kommer att hjälpa Preem att växa sin verksamhet samtidigt som det minskar utsläppen i deras leveranskedja, säger Joakim Lund, CCO på Thun Tankers i ett pressmeddelande.

Andra fartyget i R-klassen

Thun Reliance är systerfartyg till Thun Resource som levererades i februari och som är det första fartyget i R-klassen. Enligt Thun Tankers har fartygstypen en ny innovativ design med adaptiv framdrivning för att minimera energianvändning samtidigt som fartygen har landströmsanslutning, batteripaket, den senaste skrovdesignen och det nyaste och mest resurseffektiva maskineriet från Wärtsilä.

Totalt har rederiet beställt åtta fartyg i R-klassen. Fartgen är en del av Thun Tankers förnyelseprogram av flottan och är skräddarsydda för att minska klimatavtrycket och möta kundens framtida krav, skriver bolaget i pressmeddelandet.

Thun Tankers är en del av Erik Thun Group, ett bolag ägts av familjen Källsson sedan 1938. 


Fakta: Thun Reliance

  • Längd ö a: 114,95 m
  • Bredd: 15,87 m
  • 7.999 dwt
  • Tankkapacitet: 9.500 m3
  • Isklass 1A

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]