Totalt har Erik Thun nu sex Vänermax-torrlastfartyg och åtta kusttankfartyg i R-klassen i order på det nederländska varvet Ferus Smit.

Fotograf: Erik Thun AB

Kategori: Tank | Torrlast

Thun beställer fyra till

Erik Thun beställer ytterligare fyra nybyggen – två multi-purpose torrlastare och två kusttankfartyg. Totalt har rederiet nu 15 fartyg i beställning.
Fartygen ska byggas på varvet Ferus Smit BV i Nederländerna. Beställningen av ytterligare två torrlastare kompletterar en redan lagd order på fyra multi-purpose torrlastfartyg på 5.100 dwt med isklass 1B, uppger rederiet i ett pressmeddelande. Fartygen är Thuns nästa generation av Vänermax och byggs för trafik på Vänern.

[flowy_not_logged_in] [flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link] [/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.

[/flowy_non_subscriber] [flowy_subscriber_only]rrlastare kompletterar en redan lagd order på fyra multi-purpose torrlastfartyg på 5.100 dwt med isklass 1B, uppger rederiet i ett pressmeddelande. Fartygen är Thuns nästa generation av Vänermax och byggs för trafik på Vänern.

Dessutom beställer rederiet ytterligare två kusttankfartyg i R-klassen till Thun Tankers BV. Fartygen byggs redo för metanol. Även denna order kompletterar redan lagda beställningar på först två och sedan ytterligare fyra tankfartyg i R-klassen, vilket gör att rederiet nu har totalt åtta tankfartyg i beställning på det nederländska varvet. Det första fartyget i serien, Thun Resource, är redan sjösatt och snart redo för leverans.

Tillsammans med rederiets beställning på en andra produkttanker i Vingaserien har Thun nu totalt 15 fartyg i orderboken, för leverans under 2024–2027.

– Vi är stolta över att leda vägen inom maritim innovation genom att introducera både R-klassen och Vänermax; fartyg som sätter en ny standard för effektivitet, prestanda och hållbarhet och utrustade med till exempel batteripaket och redo för landströmsanslutning. Dessa serier är exempel på vårt orubbliga engagemang för hållbar sjöfart och banar väg för en grönare och mer välmående framtid, säger Henrik Källsson, vice vd på Erik Thun AB i pressmeddelandet.

– Vår långa erfarenhet i branschen tillsammans med vår vision att vara en hållbar svensk partner över generationer ger oss en bra grund för ständig förbättring och innovativ design som ger våra kunder hållbara och smarta lösningar, tillägger Johan Källsson, vd för Erik Thun AB.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]