Lars Rhodin, vd The Swedish Club.

Fotograf: Pär-Henrik Sjöström

Kategori: Ekonomi

The Swedish Club: ”Utmanande år”

Det har varit ett utmanande år för branschen, sammanfattar The Swedish Club 2021, men redovisar en volymtillväxt och ser fram emot bolagets 150-årsjubileum i år.

The Swedish Club hade en volymtillväxt på fem procent under 2021 vad gäller P&I och 18 procent vad gäller H&M. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande. 

Tredubblade skadekostnader

Det totala resultatet för 2021 medförde en totalkostnadsprocent på 129 procent, vilket var betydligt högre än förväntat, uppger bolaget. Året kännetecknas av pool claims, ett stort antal större retained claims samt effekter av pandemin. Skadekostnaderna tredubblades jämfört med 2020, uppger bolaget.

– The Swedish Clubs starka reserver är till för att möta sådan volatilitet. Avkastningen på investeringarna kompenserade delvis underskottet, säger Lars Rhodin, vd för The Swedish Club, i pressmeddelandet.

Jubileum

– Vi har mycket att se fram emot under 2022 med öppnandet av ett nytt kontor i Singapore, ett erkännande av klubbens 40 år i Hong Kong, och naturligtvis Svenska klubbens 150-årsjubileum, som kommer att firas på vår årsstämma i Göteborg i juni, säger Lars Rhodin.