Fotograf: Arkivbild

Kategori: Hamn/Logistik | Passagerarsjöfart

Testar trafik mot Västervik

Destination Gotland har genomfört en provtur mot Västervik för att undersöka alternativ för att komplettera den vanliga trafiken.

Under onsdagsmorgonen genomförde Destination Gotland en provtur med fartyget HSC Gotlandia II mellan Visby och Västervik. Enligt rederiets vd Christer Bruzelius handlar det om att undersöka möjligheterna.

– Vi genomförde en teknisk provtur för att se om det är möjligt och för att se om färjorna passar i kajläget. Och allt gick bra. Hamnen behöver bara göra några mindre justeringar på kajen, säger Christer Bruzelius till Sjöfartstidningen.

Kompletterande trafik

Destination Gotland går in i en ny avtalsperiod för gotlandstrafiken 2017. I det nya avtalet ges de möjlighet att ha kompletterande trafik på andra platser än Oskarshamn och Nynäshamn.

– Vi har en möjlighet i det nya avtalet att utföra kompletterande trafik under sommarsäsongen. Och Västervik är ett möjligt alternativ.

Ökad konkurrens

Även Destination Gotlands konkurrent Gotlandsbåten – som 2016 än en gång ska försöka inleda trafik mot Gotland – planerar att utgå från Västervik.

– Men vår provtur har inget med det att göra. I det här läget ville vi bara genomföra en teknisk provtur, säger Christer Bruzelius.

Destination Gotland har tidigare trafikerat mellan Visby och Västervik, men inte sedan mitten av 80-talet.

Kommentarer

  • Anonymous

    DG vill skrämma glassbåten

Artikeln är stängd för fler kommentarer