Carolina Kihlström, Svensk Sjöfart.

Fotograf: Svensk Sjöfart

Kategori: Arbetsmiljö

Tar fram kalender för en bättre arbetsmiljö

Som en motvikt till de kalendrar som finns ombord med lättklädda kvinnor ska Svensk Sjöfart ta fram en kalender med tips och inspiration för en bättre arbetsmiljö. Nu efterlyser man idéer.
Det är Svensk Sjöfarts likabehandlingsgrupp som vill ha förslag och erfarenheter som kan användas i en kalender som syftar till att ge tips och inspiration till hur arbetsmiljön ombord kan förbättras ytterligare. Idén uppkom då man genom Vågrätt och Lättaankar fick vetskap om att det fanns problem ombord med kalendrar med lättklädda kvinnor, något som det finns en nolltolerans om.

[flowy_not_logged_in] [flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link] [/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.

[/flowy_non_subscriber] [flowy_subscriber_only]tar till att ge tips och inspiration till hur arbetsmiljön ombord kan förbättras ytterligare. Idén uppkom då man genom Vågrätt och Lättaankar fick vetskap om att det fanns problem ombord med kalendrar med lättklädda kvinnor, något som det finns en nolltolerans om.

– Vi är säkra på att det finns många goda idéer som hela sjöfartsbranschen skulle få stor nytta av. Förslagen får gärna vara både stora och små och de vinnande bidragen kommer att inkluderas i kalendern som kommer att spridas till hela den svenska sjöfarten. Vi söker även efter bilder som visar på en god arbetsmiljö. De vinnande bidragen kommer att publiceras i kalendern, säger Ragnar Johansson, ordförande i Svensk Sjöfarts likabehandlingsgrupp, i ett pressmeddelande.

Ragnar Johansson, Svensk Sjöfart.

Carolina Kihlström, sekreterare i Svensk Sjöfarts likabehandlingsgrupp, säger att Svensk Sjöfart vill visa att man anser att det är helt oacceptabelt att ombord ha kalendrar som visar lättklädda kvinnor.

– Därför vill vi ge ett alternativ som istället leder till att arbetsmiljön ombord blir så bra som den kan. Förhoppningsvis kan kalendern både ge tips på aktiviteter man kan göra tillsammans ombord och möjliggöra att goda idéer som redan finns inom den svenska sjöfartssektorn sprids till fler. 

– Tanken är att kalendern ska finnas både digitalt och i tryckt format för dem som önskar. En referensgrupp med ombordanställda kommer tillsammans med Svensk Sjöfarts likabehandlingsgrupp välja ut bidragen så att innehållet ska bli så användbart som möjligt, säger Carolina Kihlström, i pressmeddelandet.

Om man har ett bidrag kan man senast den 20 augusti mejla det till [email protected].

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]