Baltic Princess.

Fotograf: Christopher Kullenberg Rothvall

Kategori: Passagerarsjöfart

Tallink Silja satsar på ny kryssningsprodukt

Till hösten kommer Tallink Silja Line att satsa på en ny kryssningsprodukt mellan Åbo och Stockholm med Baltic Princess. Samtidigt slutar fartyget anlöpa Kapellskär.

Det blir från och med måndagen den 16 september som Tallink Silja kommer att satsa på trafik mellan Åbo och Stockholm med Baltic Princess istället för mellan Åbo och Kapellskär. Det bland annat för att etablera en ny kryssningsprodukt från både Åbo och Stockholm med en hel dag i Stockholm respektive i Åbo.

– Vi är mycket glada över att Baltic Princess fortsätter på sin Stockholm-Åbo-rutt, och att vi kan erbjuda ”En dag i Åbo”-kryssningar varje tisdag fram till nästa sommar. Tidigare har det inte varit möjligt att stanna över dagen i Åbo och resa tillbaka med samma fartyg. Den nya kryssningen gör det möjligt för resenärer att lämna sitt bagage i hytten medan de upptäcker staden, och återvända till fartyget när de vill under dagen, säger Matts Gottfarb, Commercial Director på Tallink Silja AB i ett pressmeddelande. 

Kryssningar en gång i veckan

Fram till den 15 september 2024 kommer Baltic Princess att trafikera enligt nuvarande sommartidtabell med dagliga kvällsavgångar från Åbo till Stockholm. Därefter kommer fartyget att gå från Åbo till Stockholm på måndag kväll varje vecka för att ligga stilla i Stockholm under tisdagarna och sedan stilla i Åbo under onsdagarna. Baltic Princess kommer att ligga i respektive hamn under totalt tio timmar. 

– Vi är mycket glada över de här Stockholmskryssningarna nu kommer att genomföras regelbundet varje måndag fram till sommaren 2025. Stockholm erbjuder ett stort antal upplevelser för endagsutflykter, såsom museer, nöjesparker, restauranger och fina shoppingmöjligheter med en överkomlig kronkurs. Under dagen hinner en bilturist också besöka till exempel Kolmårdens djurpark, säger Nina Honkaranta, Tallink Silja Oy:s regionchef i Åbo i pressmeddelandet.

Inga anlöp i Kapellskär

Under onsdagen och resten av veckan går Baltic Princess dagligen från Åbo till Stockholm med kort hamnuppehåll, vilket innebär att fartyget inte kommer att anlöpa Kapellskär. Förändringen gäller fram till sommaren 2025.

FAKTA: Baltic Princess tidtabell för ”En dag i Åbo”-kryssningarna

19:00: Avgång från Stockholm
05:10: Stopp i Långnäs (finsk tid)
10:15: Ankomst till Åbo (finsk tid)
20:15: Avgång från Åbo (finsk tid)
00:40: Stopp i Långnäs, Åland (finsk tid)
06:10: Ankomst till Stockholm

Under onsdagar till söndagar har Baltic Princess avgång klockan 20:15 från Stockholm med ankomst i Åbo dagen därpå klockan 06:10, avgång från Åbo klockan 07:10 och ankomst i Stockholm kl 19:15.

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]