Silja Symphony i Visby under en av fjolårets kryssningar.

Fotograf: Patrik Lejnell

Kategori: Färjetrafik | Passagerarsjöfart

Tallink Silja fördubblar sina sommarkryssningar

Visby, Ystad och Höga Kusten – det blir destinationerna som Tallink Silja satsar på när de nu beslutat att förlänga säsongen med inrikeskryssningar till augusti. Dessutom börjar rederiet sälja kryssningar till Åbo.

Enligt rederiet har antalet bokningar på Tallink Siljas sommarkryssningar med Silja Symphony överträffat alla förväntningar och därför släpper de nu fler avgångar till Visby och Ystad, samt till fjolårets succé Höga Kusten och Härnösand. 

– Gensvaret på årets inhemska kryssningar har varit fantastiskt. Det tog inte lång tid innan nyheten med resor till två av Sveriges mest älskade destinationer, Gotland och Ystad med Österlen, var fullbokad. Många kunder har även efterfrågat en repris av förra årets succé, kryssningar med Östersjöns pärla Silja Symphony till Höga Kusten. Vi är därför väldigt glada över att kunna både addera fler avgångar och erbjuda Höga Kusten igen, säger Ats Joorits, vd för Tallink Silja, i ett pressmeddelande.

Kör 25 kryssningar totalt

Totalt är det elva nya sommarkryssningar som rederiet planerat in under augusti månad. Det är fem kryssningar till Visby, där fyra är på två nätter och en avgång på tre. Rederiet kommer att köra tre trenätterskryssningar till Ystad och Visby, samt tre tvånätterskryssningar till Höga Kusten. Alla kryssningarna går via Mariehamn på Åland. Sedan tidigare har rederiet planerat in 14 kryssningar under juli månad.

Säljer kryssningar till Åbo igen

Tallink Siljas kryssningsfärja Galaxy. Foto: Pär-Henrik Sjöström

Under onsdagen presenterade Tallink Silja dessutom nyheten att rederiet återigen kommer att sälja kryssningar till Åbo från Stockholm med färjan Galaxy, med start den 1 juli. Det efter närmare ett år av endast nyttotrafik för frakt och arbetspendling på rutten.

– Med öppningen av kryssningar mellan Stockholm och Åbo med Galaxy tar vi ytterligare ett steg i rätt riktning mot en normaliserad passagerartrafik på Östersjön. Våra kunder har väntat länge på att få möjligheten till ett avkopplande dygn ute på havet med Galaxy, och vi är väldigt glada över att äntligen kunna erbjuda detta igen, säger Matts Gottfarb, Sales & Marketing Director på Tallink Silja i pressmeddelandet.