Fotograf: Nasdaq Helsingfors

Kategori: Ekonomi | Passagerarsjöfart

Tallink på Helsingforsbörsen

Från och med i dag kan man handla Tallink Grupp-aktier på Nasdaq Helsingfors huvudmarknad.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]elsingfors huvudmarknad.

Tallink Grupp finns sedan december 2005 på Nasdaq Tallinns huvudmarknad. Tallink Grupp räknas som ett mid cap-företag på börsen med sina 14 fartyg som trafikerar sju rutter under varumärkena Tallink och Silja Line. 

”Perfekta matchningen”

– Vi är mycket nöjda med att vi har uppnått målet med att vara noterat på Nasdaq Helsingfors utöver Tallinnbörsen där vi varit listade sedan december 2005. Nasdaq Helsingfors är den perfekta matchningen för vår sekundära notering, vilket är en av våra viktigaste hemmamarknader, hos vår största kundgrupp och det historiska hemmet hos ett av våra nyckelvarumärken – Silja Line. På så många sätt markerar i dag, den första dagen i nästa etapp av företagets resa – en ännu närmare resa tillsammans mellan våra två länder. Vi kommer att fortsätta att göra allt vi kan för att uppfylla våra investerares förväntningar och överträffa dessa, säger Paavo Nõgene, vd för Tallink Grupp i ett pressmeddelande.

Bättre synlighet

Enligt Adam Kostyál, SVP och chef för europeiska noteringar på Nasdaq, gynnar det Tallink Grupp att finnas på två börser. 

– En sekundär notering kommer att förbättra företagets synlighet och tillgång till nya investerare. Vi ser fram emot att stödja Tallink Grupp på dess fortsatta resa som börsnoterat företag.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]