Skagern.

Fotograf: Pär-Henrik Sjöström

Kategori: Fartygsaffärer | Torrlast

Swedish Bulk köper två torrlastare

Med sitt senaste fartygsförvärv utökar Swedish Bulk sin flotta till att omfatta sex fartyg.
Rederi AB Swedish Bulk har köpt torrlastfartygen Skagern och Aspen om 3.171 dwt från MF Ship II BV Holland. Swedish Bulk har samtidigt ingått ett flerårigt avtal med Ahlmark Lines om att fartygen ska gå i deras trafik, vilket innebär att de fortsätter i samma trafik som tidigare.

[flowy_not_logged_in] [flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link] [/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.

[/flowy_non_subscriber] [flowy_subscriber_only]dish Bulk har samtidigt ingått ett flerårigt avtal med Ahlmark Lines om att fartygen ska gå i deras trafik, vilket innebär att de fortsätter i samma trafik som tidigare.

Skagen tas över i november och Aspen i december 2022. Fartygen kommer inte att byta namn, men det är inte ännu klart vilken flagg de får. För närvarande seglar de under nederländsk flagg. Övriga fartyg i Swedish Bulks flotta har Cypernflagg.

Skagern och Aspen är båda byggda år 2000 och har lastkapaciteten 3.000 ton. De är 82,5 meter långa och 12,4 meter breda med ett djupgående på 5,3 meter.

Swedish Bulk har från tidigare fyra fartyg i flottan av vilka Swe-Freighter, Swe-Carrier och Swe-Bulk går i trafik för Ahlmark Lines och Swe-Trader för HeidelbergCement.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]