Fotograf: Anders Ebefeldt

Kategori: Ekonomi

Sundet populärare än bron

Antalet lastbilar ökade mellan Helsingborg och Helsingör under det andra kvartalet. Samtidigt minskar persontrafiken, uppger HH-Ferries. 

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]en, uppger HH-Ferries. 

Totalt under det andra kvartalet transporterade Scandlines Helsingborg-Helsingör 121.000  lastbilar över sundet, vilket är en ökning med elva procent jämfört med 2017, då antalet lastbilar uppgick till 109.000.

Färre tar vägen

Bäst var det i maj då antalet lastbilar, enligt HH Ferries, var fler över sundet än antalet som trafikerade den fasta förbindelsen mellan Malmö och Köpenhamn. Det totala antalet avgångar under det andra kvartalet var 12.600, en kapacitetsökning med tre procent jämfört med förra året. Godsmängden ökade under kvartalet till 1.389.000 ton jämfört med förra årets 1.255.000 ton.

”Gröna korridoren”

– Vi vet att våra kunder sätter högt värde på att spara 50 kilometers körning per väg, och samtidigt säkrar en skön paus på den korta överfarten. Det berättar både privata och företagskunder. När vi dessutom lägger till de miljömässiga fördelarna, att lastbilarna i stigande antal väljer den gröna korridoren över sundet, är det helt fantastiskt. Det visar att vi är på rätt väg, säger Johan Röstin, CEO i HH Ferries AB.

Bilar och bussar minskar

Antalet personbilar som valde sundet uppgick till 352.000, ett minskning på knappt tre procent jämfört med förra året. Tappet förklaras bland annat med att påsktrafiken 2017 låg i andra kvartalet, till skillnad från i år. Även busstrafiken minskade något under andra kvartalet.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]