Fotograf: STT-lehtikuva/Statsrådets kansli

Kategori: Politik | Skeppsbyggnad

Inga klara besked från STX

Under en resa med en affärsdelegation till Asien har Finlands näringsminister Jan Vapaavuori bland annat diskuterat varvsindustrins framtid med högsta ledningen för STX.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]gsta ledningen för STX.

Finlands näringsminister Jan Vapaavuori har tagit upp STX-koncernens situation med koncerndirektör Jung-Hyung Lyu och andra personer från den högsta ledningen av STX under ett möte i Sydkorea.

– Koncerndirektör Lyu berättade att koncernen för närvarande utvärderar sin verksamhet såväl i Europa som på annat håll, men att det ännu är för tidigt att dra några egentliga slutsatser, säger Jan Vapaavuori.

Arbets- och näringsministeriet informerar att Jung-Hyung Lyu även skulle vara intresserad av att besöka Finland i slutet av året. 

Arktiskt kunnande

Jan Vapaavuori har också träffat Sydkoreas handels-, industri och energiminister Yoon Sang-Jick och diskuterat bland annat den maritima industrins framtidsutsikter.

– Finlands betydande arktiska kunnande såväl som de stora möjligheterna till affärsverksamheter som öppnas i de arktiska områdena har tagits upp på så gott som alla av resans många möten, säger Jan Vapaavuori.

Enligt ministeriet framgår det tydligt att Finland anses ha ett starkt arktiskt specialkunnande.

– Möjligheterna till affärsverksamhet inom arktisk sjöfart anses mycket lovande trots att det annars är svårt inom skeppsbyggnadssektorn, kommenterar Jan Vapaavuori.

Som Sjöfartstidningen tidigare har berättat har STX Finland beslutat att lägga ned verksamheten vid Raumovarvet för att istället utveckla Åbovarvet.  

 

[/flowy_subscriber_only]

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]